Monday, February 21, 2011

cerita hari terakhir

jam 7.15 ptg aku habis main bola..duduk di tepi padang,tiba2 rasa cam sedih je..sebab ape?sebab hari ni hari terakhir aku sepak2 bola di padang CFS ni...bertambah2 sedih bila memikirkan aku x dapat main bola pun kat rumah...aku rasa aku baru je rasa stat rasa seronok main bola semula lepas smac hari tu..tapi masa cepat sangat berlalu..sedar2,ni la kali terakhir aku pijak padang CFS ni..tadi,aku berharap sangat yang masa 2 xkan berhenti..sebab aku enjoy sangat2 main minggu ni..tapi nak buat macam mana,masa tetap akan berjalan walau nangis air mata darah sekalipun..

hari ni jugak merupakan hari kedua terakhir aku bergelak ketawa dengan roomate aku yang paling kamceng(esok last.hehe)..syahid khalid nama dia..lepas ni,aku g kuantan,dia g Gombak..x dapat la aku nak ketawa2 dengan dia dah..xde dahla member yang aku le buat gila2..aku xtau la sama ada dia ada perasaan sama ke x tapi aku memang kalau boleh xnak pisah pun ngn dia..sebab nanti aku xtau sama ada aku le jumpa member cam dia..roomate lain jangan terasa la ea..hehe

well,last day is one of the day that i hate most..sebab last day ni la kita akan berpisah..ada rezeki,mungkin akan jumpa lagi..well,itu semua ketentuan Allah kan..adat bertemu,mesti akan berpisah..kita sebagai manusia hanya mampu reda..insyaAllah aku reda..amiin

Top 7 Reasons To Become A Pharmacist

Top 7 Reasons To Become A Pharmacist




1) flexible working
To tell the truth, there are not many other jobs, which offers attractive working conditions, schedules. As a pharmacist, you will control the planning of your work. You can choose from a variety of working hours. For most of the pharmacist with a family, they tend to opt for the regular 9AM to 5PM jobs in food chains and retail stores. For others, can a 7 on and 7 more behind schedule suits them. This works by the pharmacist is usually 7 days just for a12-hour shift. After 7 days of work, replaced by the pharmacist, either resting for the next 7 days or if he or she can choose to work more hours working for other companies. This type of planning is to control, pharmacists who earn more in interest income are.

2) Salary Great Working
Depending on the circumstances and needs of pharmacists in the region, as a rule they can anywhere from $ 75,000 to $ 150,000 per year. That's a lot of money, given the fact that you do not need to go,through all of the training to become a pharmacist compared to a medical doctor’s journey.

3) You will always have a job
As of this writing, the demand for pharmacist is much more than the supply. There is a current pharmacist shortage in most areas of the U.S. So therefore, pharmacists are currently enjoying a period of mobility, stability and flexibility as they practice their profession.

4) You will have great benefits
In order to attract new graduating pharmacist, Most companies offer lucrative and attractive retirement and health benefits. These include attractive packages 401k plan, medical insurance and even paid vacation to places like Hawaii and Alaska.

5) You can still involve, to help health and the people
Many students are interested in health care, but the feeling that they are either limited to a doctor or a nurse. Well, as a pharmacist, you are still in the life of a patient are involved. Pharmacists are not just people with a bright white lab coat-jacket, who was just "count, pour, lick and stick" all day. Rather than this, the pharmacist as an intermediary between the doctor and patient. They advise patients on their medications, contact doctors if drugs or drug-food interactions, contact your insurance to ensure proper billing and to do many things to save people's lives all day long. Of course, these measures are usually unnoticed by the stereotypical views of the common people of most Pharmacist.

6) You do not have to deal with body fluids
Pharmacist is aware that in a nice clean environment to work. As a rule, do not deal with blood or other body fluids nasty coming out of the system of the patient.

7) Enjoy the dynamics of this profession
Pharmacists can work everywhere from the corner drugstore to the research in collaboration with doctors and nurses at the hospital. There are many career opportunities for pharmacists to pursue. These include(but not limited to) career in community pharmacy, clinical pharmacy, research, managed care, drug utilization review, academic professor, pharmaceutical representatives, and even CEO of a major Fortune 500 companies.     

p/s-copy from facebook

The role of the pharmacist: “The seven-star pharmacist”

The role of the pharmacist: “The seven-star pharmacist”

Second, the consultancy agreed that contemporary and future pharmacists must possess specific knowledge attitudes, skills and behaviours in support of their roles. Although these roles go beyond those previously described in official WHO publications and policies, they should be considered essential, minimum, common expectations of national health care systems worldwide. The consultancy summarized these roles in “the seven star pharmacist:”
• Care-giver - the pharmacist provides caring services. Whether these services are clinical, analytical, technological or regulatory, the pharmacist must be comfortable interacting with individuals and populations. The pharmacist must view his or her practice as integrated and continuous with those of the health care system and other pharmacists. Services must be of the highest quality.
• Decision-maker - the appropriate, efficacious and cost effective use of resources (e.g., personnel, medicines, chemicals, equipment, procedures, practices) should be at the foundation of the pharmacist’s work. Achieving this goal requires the ability to evaluate, synthesize and decide upon the most appropriate course of action.
• Communicator - the pharmacist is in an ideal position between physician and patient. As such, he or she must be knowledgeable and confident while interacting with other health professionals and the public. Communication involves verbal, non-verbal, listening and writing skills.
• Leader - whether the pharmacist finds him/herself in multidisciplinary (e.g., team) caring situations or in areas where other health care providers are in short supply or non-existent, he/she is obligated to assume a leadership position in the overall welfare of the community. Leadership involves compassion and empathy as well as the ability to make decisions, communicate, and manage effectively.
• Manager - the pharmacist must effectively manage resources (human, physical and fiscal) and information; he or she must also be comfortable being managed by others, whether an employer or the manager/leader of a health care team. More and more, information and its related technology will provide challenges to the pharmacist as he/she assumes greater responsibility for sharing information about medicines and related products.
• Life-long-learner - it is no longer possible to learn all one must learn in school in order to practice a career as a pharmacist. The concepts, principles and commitment to life-long learning must begin while attending pharmacy school and must be supported throughout the pharmacist’s career. Pharmacists should learn how to learn.
• Teacher - the pharmacist has a responsibility to assist with the education and training of future generations of pharmacists. Participating as a teacher not only imparts knowledge to others, it offers an opportunity for the practitioner to gain new knowledge and to fine-tune existing skills.
p/s-copy in facebook

Saturday, February 19, 2011

Doa mengelak daripada sifat malas dan pengecut.

للَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنَ الْعَجْزِ وَالْكَسَلِ وَالْجُبْنِ وَالْبُخْلِ وَالْهَمِّ وَعَذَابِ الْقَبْرِ اللَّهُمَّ آتِ نَفْسِي تَقْوَاهَا وَزَكِّهَا أَنْتَ خَيْرُ مَنْ زَكَّاهَا أَنْتَ وَلِيُّهَا وَمَوْلاَهَا اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ عِلْمٍ لاَ يَنْفَعُ وَمِنْ قَلْبٍ لاَ يَخْشَعُ وَمِنْ نَفْسٍ لاَ تَشْبَعُ وَمِنْ دَعْوَةٍ لاَ يُسْتَجَابُ لَهَا. 

Maksudnya: “Ya Allah ya Tuhanku, sesungguhnya aku berlindung diri dengan-Mu daripada kelemahan, kemalasan, sikap pengecut kekikiran, kerunsingan serta seksa azab kubur. Ya Allah ya Tuhanku, selubungilah jiwaku dengan ketaqwaan dan sucikanlah ia, sesungguhnya Engkaulah sebaik-baik yang dapat menyucikannya kerana Engkaulah pentadbir dan penguasaannya. Ya Allah ya Tuhanku, sesungguhnya aku berlindung diri dengan-Mu daripada ilmu yang tidak berguna, daripada hati yang tidak khusyuk, daripada jiwa yang tiada kenal kenyang dan daripada doa yang tidak akan diterima-Nya.” (Riwayat Muslim no. 7081)

(Petikan Doa, Zikir & Doa yang Didengari Allah, Ustaz Hj. Zahazan Mohamed, terbitan Telaga Biru Sdn. Bhd.)

Wednesday, February 16, 2011

be urself

Sometimes i am driven by my feelings that my action not like me...be yourself nadzmi!!!sebagaimana ko benci tengok org buat,camtu jugak la ko patut benci diri ko kalo ko buat..

Monday, February 14, 2011

Doa

"Segala puji bagi Allah yang menjadikan hari ini sejahtera dan telah terbit matahari dari tempat terbitnya. Ya Allah berilah daku rezeki yang sebaik-baiknya dan hindarkan daku daripada kejahatannya. Ya Allah terangilah hatiku dengan cahaya petunjuk Engkau sebagaimana Engkau terangi bumi ini dengan matahari Engkau selama-lamanya, dengan rahmat-Mu wahai Tuhan yang Maha Pengasih

Sunday, February 13, 2011

My video presentation in CFS(2nd year)

video

video presentation 1st sem(2nd year)..ni time kelas EAP..1st time present guna slide..agak janggal di situ..tajuk presentation "Hemodialysis vs kidney transplant"..

video
ni presentation 2nd sem..dalam kelas UNGS..ni presentation yang paling aku suka sekali..sebab:-
1)aku dapat kenakan member aku semula yang telah mengenakan aku masa dia present..hehe
2)semua orang dalam kelas bagi tumpuan kat aku punya presentation..rasa bangga sebab dapat tarik perhatian penonton
3)prof puji aku..hehe..dia cakap "the last presenter (maksud dia aku la 2) has analytical thinking"..act,aku x faham pun analytical thinking 2 apa,tapi aku anggap ia sebagai sesuatu yang bagus..hehe

video
ni last presentation kat CFS..bagi aku,presentation yang x berapa bagus..1st sebab aku just baca slide..2nd,sebab aku x pandang audience pun..well,aku buat semua 2 pun sebab aku cam xde pilihan..1st sebab tajuk yang aku present agak susah..revealed knowledge..2nd sebab cerita pasal fakta..tak boleh nak merapu..hehe

thats all the presentation video aku sepanjang 2 tahun kat CFS..enjoy watching..hehe

My video presentation in CFS(1st year)

video
my first presentation at CFS during sem 1 dalam kelas Listening and Speaking..agak kantoi di situ..gagap sikit..dapat highest mark,but i don't know if i deserve it or not..until now,i think i'm not deserve it..

video

2nd presentation at CFS during 2nd sem..belajar dalam kelas yang lecturer garang..menakutkan..tapi dia puji aku..hehe..dia cakap "gaya awak cakap dah macam ahli politik(dalam masa sama kutuk aku gak)tapi grammar awak berterabur"..markah x ada la tinggi mana tapi among the highest jugak la..video dirakam senyap2 sebab madam x bagi ambik..hehe

video
ni video debate,competition antara kelas..2nd sem dalam kelas writing..aku dipaksa join debate oleh member2 kelas..haha..ni 1st time debate,x pernah pun sebelum ni..nasib baik dapat first speaker,at least xyah la aku menjawab soalan opponent and xyah aku nak rumuskan point opponent(kalau faham apa yang opponent ckap xpe,takut x faham je)..good 1st experience sebenarnya..kitorang menang but yang paling bermakna bagi aku,aku dapat BEST DEBATER..waaaa,sangat2 x ku sangka..hehe..anyway,i hope that is the 1st debate and the last debate that i would join..xnak join dah lepas2 ni..hehe..menyeramkan jadi debater ni..

Saturday, February 12, 2011

good teacher produce MORE good students

sometimes i ask myself..
1-diorang ni xtau ke yang masa depan students 2 kat tangan diorang?
2-ajar sungguh2 ke main2 ni?

ni adalah contoh soklan yang selalu keluar kat minda aku..time bila keluar soklan ni??time dapat lecturer yang aku tak berapa faham apa yang dia ajar..Ya Allah,memang x suka la bila dapat lecturer macam ni..it makes harder for students to understand..and akan 'membantu' aku untuk lebih buat dosa..not all students are clever..sebahagian kena struggle sikit baru le cemerlang..ada sebahagian xyah struggle pun dah cemerlang..anyway,bagi aku semua ni bergantung kepada siapa yang ajar..memang betul student sendiri patut berusaha lebih..tapi bukankah pengajar itu memainkan peranan penting?good teacher will produce MORE good students..it helps them to deliver good result..it also help instill interested on that subjects to students..

so,i beg to all the teachers out there,please try make more students understand on the subject..this is really crucial for our future..and i hope that once i start my life as IIUM Kuantan students,i can get all the best lecturer at there..amiinn!!!

Friday, February 11, 2011

berjaya jugak buang

hari ni merupakan hari bersejarah dalam hidup aku..why??because this is second time aku cabut gigi kat klinik..haha..akhirnya,dapat jugak aku melenyapkan kesakitan gigi aku ni..tapi bukan senang nak buang gigi ni..macam2 halangan..it takes 3 try to remove this tooth..

anyway,i want to dedicate this post to cik yah(bukan nama sebenar) who help me a lot in finding the treatment..thanks a lot sebab tolong aku..without your help,memang sampai sekarang aku rasa sakit lagi..this is the biggest help that you have give me..i owe you a lot act..i hope that one day i can repay it back..tak kisah la dalam pertolongan macam mana sekalipun,aku nak balas balik..tak kisahla kalau ko x suka aku terhutang budi,aku nak jugak terhutang budi..bukan semua orang sanggup bersusah payah macam ko..sanggup berulang alik dari rumah ke sini ambik aku,then pergi sana semula..redah traffic jam..memang aku sangat2 terhutang budi..thanks a lot..

i know u read this post..THANKS!! =)

Thursday, February 10, 2011

just enjoy

assalamualaikum..time ni aku baru je habis main bola..lewat x??hehe..orang azan baru aku balik..mula2 ingat awal lagi..cerah semacam je..then tetiba,azaaaannnn..waaa!!!lewat2..anyway,this week,i have enjoy playing..maybe my new method work..PLAYING FOR ENJOY..its a relieve that i can dribble well,passing well..mungkin agak kurang dalam long pass but its ok..bukan ada tournament pun lepas ni..aku rasa lebih enjoy dari sebelum ni..mungkin sebelum2 ni aku main untuk tournament..jadi,ada pressure kat situ..so,what i will do after this,i just want to enjoy playing..no matter how much tournament that i will participate,i just want to enjoy..

JUST ENJOY!!!!^_^

Tuesday, February 8, 2011

Berharap bukanlah sesuatu yang bagus

i have learn from my mistake...well,lepas ni aku xkan turun main bola untuk latih diri aku jadi better player..after this,aku nak turun main sebab aku nak enjoy..aku dah penat berharap kepada tournament yang bagus..i am sick crying for being rejected in the team,for being eliminated in a tournament,for not having a good game,for being subs player..i just want to enjoy no matter how many tournament ahead of me...thats all i want to do after this..

PLAYING FOOTBALL JUST FOR ENJOY!!!this what i will do after this..